lördag 17 juli 2010

Halvdag Makrill fiske med dalmasar!


Dalmasar e ju dalmasar o de här grabbarna som jag även jagar älg med på höstarna är inget undantag utan tuffa tag ska det va o lite för tufft hade det varit kvällen o natten innan fisket så en av de mest törstiga sov vidare i bilen medan vi andra drog till havs. (några somnade även i båten)

Sin vana trogen tog det inte lång tid innan Erik började mäska på babord sida o då började även makrillen hugga. Det funkar tydligen att mäska. Vi skulle dock ha behövt mer mäsk för några stora stim med makrill blev det inte idag men lite makrill här o några där så fylldes hinkarna upp med makrill torsk o några blekor som skulle tillagas enligt dalmasars vis......glödstekt o saltad antar jag. Ungefär som surfisk, fast färsk!

"Surfisk" föresten är en rätt från dalarna som görs av lagom aborre i ca 2 hg storlek, den rensade fisken läggs i trätunna varvade lager med salt o sen ett lock med sten på. Låt tunnan stå ett halvår eller ett år för bättre smak, sen är det bara o glödsteka "surfisken". Avnjutes bäst tillsammans med en hårdgås med färskpotatis, gräddfil o massor med surfisk på. En kall öl till det sitter som en fläskläpp!

Ha det gott gubbar o välkomna igen nästa år!

torsdag 15 juli 2010

Ola drar blekor i parti o minut.

Bra bleka fiske idag. Fin mat fisk men inga stora kom upp idag. Ytterligare ett lågtryck är på väg in från Danmark så nu går vi iland.

Blekorna hugger bra nu!

Vädret har bättre sig o fisket börjar lossa. Erik med en fin bleka!

tisdag 13 juli 2010

Henke väntar på fler hugg!


sju rödingar o en öring på en o en halv dagars fiske får väl anses okej men bara tre fiskar höll måttet och fick följa med hem medans de andra gick tillbaks o får chansen att växa till sig.
I morrn fm bär det hemåt igen för nya guidningar på havet. Tack Henke för de här goa dagarna. Trots antalet fiskar (8st) lyckades Henke enligt honom vinna kampen om flest fiskar med 4 mot 3 ???????? Jag tog en öring på dipsy o det va fegt så det räknar vi inte!  Jag fick stryk helt enkelt, eller.....

Team Snarke (samma skeppare som vrålåk) hade snarlikt resultat med 3 eller fyra godkända fiskar ett ansenligt antal returer. Team röda apex körde sin vana trogen med röda apex o små roterande öronproppar ??? Skitlöjligt, de heter spinnerglow eller nåt liknande! Hur som hels, det gick samma väg för skippern Erik o mackern David som för oss övriga, ca tre, fyra lovliga fiskar o ett antal returer.

Vi har fiskat från Hästholmen och det har inte kommit upp någon stor fisk alls, lite märkligt kan man tycka men så är det ibland. Mest småfisk o en o annan i fin matstorlek dvs 55 - 65 cm.

Näst vända tar vi dem på 70 +

Magisk kväll!

Vi har två rödingar i båten o har tappat två varav en granning som klev av i ytan alldeles bakom båten. Vi kör på en stund till i den härliga sommar kvällen!

Nu regnar det lite grann!

Vi var det lugnt i väntan på bättre väder o mindre åska. Får se om det går över i kväll o om vi hinner med nåt fiske mer idag.

Multimedia message

Första rödingen Bergad. En liten granning från vätterns klara vatten. Härligt!

Multimedia message

Nu har vi landat i vättern för några dagars fiske på röding. Hallevads Henke e med o dricker kalla öl i den gassande solen.

måndag 12 juli 2010

Multimedia message

Rib körning med hotellet Berga bo på Tjörn. Två båtar fyllda med glada grabbar o tjejer beredda på full fart i solen. Inte helt fel!