fredag 23 juli 2010

På väg hem!

10 knop kan vi gå i mot sjön. Vi har haft delfiner som hälsade på oss idag. Ett tio tal skulle jag gissa. Det är tredje gången jag ser dem i år. Kul kul!

Goa spö böj i grov sjö!

Vrakspecialisten Håkan från skåne med en av alla "mattorskar"

Väderprognoserna höll inte va de lovade och vi stävade ut i 8 m/s medsjö. Idag skulle vi ha gått låååångt ut för att lirka upp några på förhoppningsvis 15kg + men det sket sig duktigt när vi redan efter 10 NM hade dryga 2 meters vågor i aktern. Planerna fick ändras dramatiskt efter ett samtal med stockholm radio och fick en klass 1 kulingvarning i nordvästra skagerrak. Hur bra e de o fiska på 150 meters djup i den vinden?

Hur som hels så blev fisket bra ändå även om mina skånska gäster inte landade någon på 15 + så stod spöna böjda på i princip varje stopp och de flesta fiskar retunerades igen och endast ett fåtal torskar i matklassen 3-5 kg sparades samt ett antal blekor mellan 1.5-4 kg då de är svåra att sätta tillbaks pga deras simblåsa inte häger med i tryckförändringen som uppstår från så stora djup.

Nu skall jag ha semester en stund för att fiska lite på egen hand i de grekiska vattnen.
Vi syns snart igen!

torsdag 22 juli 2010

Paus på maseskar!

En paus på maseskar efter lite bleka fiske o duktigt med Makrill. Nu e det dags att gå mot land för en skön bastu o middag för mina gäster.

onsdag 21 juli 2010

Full fart på makrillen idag.

Nu är de för jäkliga. Noah o Markus drar all fisk. Jag har fullt upp med att kroka av Makrill i ett kör.

tisdag 20 juli 2010

Pigghaj Makrill o sej!

Dagens fiske bjuder på pigghaj Makrill o gråsej. Bra fiske men inga bumlingar.

Gårdagens glada gäng från Skåne.

Vansinnigt svåra strömmar gjorde fisket svårt men det gick att fiska ner vill 75 meters djup. Bra med bleka i matstorlek o på slutet av dagen hittade vi även massor med torsk i 2 kilo klassen.
Jyst dag till slut o grabbarna kan nog äta fisk ett par veckor framöver.