lördag 17 juli 2010

Halvdag Makrill fiske med dalmasar!


Dalmasar e ju dalmasar o de här grabbarna som jag även jagar älg med på höstarna är inget undantag utan tuffa tag ska det va o lite för tufft hade det varit kvällen o natten innan fisket så en av de mest törstiga sov vidare i bilen medan vi andra drog till havs. (några somnade även i båten)

Sin vana trogen tog det inte lång tid innan Erik började mäska på babord sida o då började även makrillen hugga. Det funkar tydligen att mäska. Vi skulle dock ha behövt mer mäsk för några stora stim med makrill blev det inte idag men lite makrill här o några där så fylldes hinkarna upp med makrill torsk o några blekor som skulle tillagas enligt dalmasars vis......glödstekt o saltad antar jag. Ungefär som surfisk, fast färsk!

"Surfisk" föresten är en rätt från dalarna som görs av lagom aborre i ca 2 hg storlek, den rensade fisken läggs i trätunna varvade lager med salt o sen ett lock med sten på. Låt tunnan stå ett halvår eller ett år för bättre smak, sen är det bara o glödsteka "surfisken". Avnjutes bäst tillsammans med en hårdgås med färskpotatis, gräddfil o massor med surfisk på. En kall öl till det sitter som en fläskläpp!

Ha det gott gubbar o välkomna igen nästa år!

Inga kommentarer: