fredag 6 augusti 2010

På väg in efter en trög em.

Far o son från Östersund lägger fisk på is. Nu e vi på väg iland igen. Eftermiddagen började i dur men slutade i moll då fisket dog ut tillsammans med strömmen. Ett tjugotal Makrill per skalle blev resultatet av eftermiddagen.

Grymt mycket Makrill nu!

Hej vad det går!

Mer Makrill!

Fulla häcklor vid varje drift. Barnen ombord fiskar för glatta livet o tävlar med pappa. Nu ska vi meta stor Makrill!

Stora Makrillar!

Bra Makrill fiske idag. Kör daisy hela dagen o mete med stagg har varit klart överlägset. Ca 50 talet stora Makrillar per man.

torsdag 5 augusti 2010

Trötta armar!


Full fart även på vraken idag när fina mattorskar i trekilosklassen klappar på i dublé efter dublé.
Hyggliga blekor o gråsejar avlöser torskarna med jämna mellanrum!

En "underbar" ström på närmare 3 knop gör det svårt att lirka in pirkarna nära vraken o få tag i de stora men mina gäster Tommy o Heidi från Värmland, Gösta från Göteborg och Peter från Stockholm är mer än nöjda och kan nog äta egenfångad fisk det närmaste halvåret.

Tack för en skön dag o på återseende!

Bra fiske idag!

Full fart på fisket idag. Makrill i massor o en o annan torsk o bleka.

tisdag 3 augusti 2010

Muräna på dryga metern!


Nu är jag åter på svensk mark efter en tids "fiske" i nya vatten efter för mig nya arter. Vad sägs om en Muräna på dryga metern. Enligt lokal information blir de upp till 130 cm och den här är ca: 110 cm lång så nog är det en troféfisk även i lokala mått mätt! För mig var det en grymt häftig upplevelse.

Harpunering på runt 6 meters djup där jag mötte en elak käft som gapade mot mig när jag lirkade mig in mellan stenar o berg. Det tog fyra försök att få ut muränan efter att jag skjutit den, jäklar va de kan krypa in under stenar o hålla sig fast. När jag till slut fick ut den var den halvglad på mig av förståliga skäl o har man aldrig mött en muräna innan så blir man rätt adrenalinstinn när man drar ut en sån här rackare under en sten som man sedan har fullt sjå att hålla ifrån sig och undgå att bli biten!

"Fisken" eller snake of the ocean som de kallar den grillades på kvällen ombord på båten och avnjöts tillsammans med några glas gott vin. Kan starkt rekommenderas!

Fiske i Medelhavet!


En stolt fiskeguide i medelhavet tillsammans med sonen Noah som tappert har följt med mig på allt fiske som i stora drag har skett med fenor mask o harpun mellan 2-10 meters djup. Otroligt roligt.....o svårt!

Även arter som Bronze Grouper, Sea Bass, Snapper, Grey Mulley, Octopus mfl är arter som är hyggligt lätta att komma åt med harpun men rätt trixiga att lura på spö. Octopus o Squid lyckades jag tyvärr inte att få tag på den här gången trots ett idogt letande från morgon till kväll.

De tar jag nästa gång!