torsdag 30 september 2010

5 humrar för Svea Real AB.

Eftermiddagens körning gästades av mina trogna kunder från Svea Real AB.
Förra året fick de två lovliga med sig in till koket. Nu var målsättningarna högre ställda. Det började trögt men i den 3 kupan låg den första fina hummern. Stort jubel o tjoande ombord. Sen trillade det in krabbor o humrar om vartannat. När vi drog den sista kupan fick vi två stora humrar i den o totalt blev det 5 stora fina humrar för Svea Real. Nu väntar en puttrande gryta på bryggan o lite kalla öl. Sedan bastu o badtunna. Kvällen avslutas med en hummersupe' på marinan.
Tack för en härlig dag o välkomna åter.

3 lovliga på den första turen.

Två dagar efter premiären ska vi nu dra de första kuporna tillsammans med gäster från Bjorholmens marina. I tisdags morse kom det in 12 humrar till aktionen. De klubbades till det fina priset 7300 kr /kg.....
I den 4 kupan låg den första svarta. En granning på ca 1 kg. Några kupor senare fick vi två i samma. Även de lovliga humrar. 3 fina humrar o ett gäng krabbor gav den första turen.

Redo att läggas. Nu är det hummerFiske.

I måndags var det dags att lägga i hummer kuporna. Efter ett mindre maskin problem kom även vi ut i den hårda NO vinden. Jag koncentrerade burarna kring 13 meter o varierade mellan 11 o 16.