torsdag 24 december 2009

einar i full färd

Med att bryta is runt våra båtar. Då trivs han som bäst.

is brytning istället för

Fiske. Nu har vi knackat is i ett par timmar. Bytt bränsle filter o nu får vi se om vi kan komma ut på sjön eller inte. Motorn är inte helt loss ur isen än.

God Jul!

Gårdagen blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Isen hade täppt igen allt vad avgasutblås heter och tack vare det gick det inte att få igång motorn.

Dagen ägnades åt isbrytning och isknackning på båten istället som låg ca en decimeter djupare än normalt på grund av all isbildning. In till rampen går inte heller o ta sig så jag får väl tina upp motorn i sjön................... hur lätt e det när den inte går att svänga med och inte tilta upp den för att den är fastfrusen i motorfästet. Moment 22.............!

Inget ont som inte har nåt gott med sig. Att inte motorn startade innebar först ett byte av bränslefilter som slutade med att hela filterhållaren o blåsan byttes. Därefter kollade vi tändstiften o konstaterade att de behövde bytas..................efter bara 1000 timmars körning!, dagens grejor slits allt för fort...........eller?

Nåja, nu är båten och troligen även motorn fit for fight, tror jag, bara den himla isen kan tina bort. Fiskesuget är aldrig så stort som när man inte kan komma ut.

Jag vill passa på o önska er alla en riktigt GOD JUL O ETT GOTT NYTT ÅR!
Tack ni alla som har fiskat med mig i år och välkomna åter.

PS. jag har problem med att blogga från telefonen just nu men jag ska försöka att skicka ut några bilder på gårdagens isbrytning så fort telia har löst detta.

Mvh/fiskeguide Mathias
0705-85 63 62

Keep on fishing!